« Vezi toate articolele

Bővebben a homoktűrő csőkút szivattyúkról

Kerti szivattyúként az esetek többségében homoktűrő csőkút szivattyút érdemes választani. A szivattyú szempontjából nem fontos a víz későbbi felhasználása, nincs jelentősége, hogy öntözővízként használjuk majd fel vagy a WC öblítéséhez. Ahhoz viszont, hogy a megfelelő berendezést válasszuk ki, mégis fontos figyelembe venni néhány dolgot.

Először is fontos tudni, hogy pontosan milyen kútról van szó. Nem mindegy ugyanis a megengedett maximális vízhozam mértéke, valamint az sem, hogy a kút el van-e látva homokszűrővel. A választás során az egyik leglényegesebb szempont a homoktűrő csőkút szivattyú homoktűrő képessége. Erre azért van szükség, mert amikor a kútban a megengedett maximális értéknél nagyobb a vízhozam, akkor a vízben jelentősen megnő a szállított homok mennyisége.

Hogyha ez a mennyiség átlépi a szivattyú homoktűrő képességét, az ártalmas a berendezésre nézve és idő előtt tönkre teszi azt, illetve az alkatrészek kopását eredményezi. Hogyha egy homoktűrő csőkút szivattyúnál a megengedett érték például 500g/m3, az azt jelenti, hogy egy köbméter vízben maximum 500 gramm homok lehet, és ez még nem okoz semmilyen károsodást.

A homoktűrő csőkút szivattyúk kiválasztásának másik fontos szempontja a maximális vízhozam, illetve a berendezés teljesítménye. Ha ugyanis túl nagy teljesítményű terméket választunk, akkor átlépjük a megengedett vízhozamot, és nagy mennyiségű homok kerülhet a vízbe. Ha viszont túl kicsi a teljesítménye, akkor pedig értelemszerűen nem fog tudni vizet biztosítani vagy legalábbis jóval kevesebbet, mint amennyire szükség lenne.

Mint láthatja, a homoktűrő csőkút szivattyú kiválasztása nem feltétlenül olyan egyszerű, ha valóban a legjobb döntést szeretné valaki meghozni. Amennyiben kérdése van vagy segítségre van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink szívesen nyújtanak részletes tájékoztatást! A cégünk által forgalmazott homoktűrő csőkút szivattyúk megbízható termékek, amelyek hosszú távon kiszolgálják majd Önt.