« Vezi toate articolele

Az IBO Italy hidrofor tartályokról röviden

IBO Italy hidrofor tartályA hidrofor tartályok leggyakoribb felhasználási területe a szivattyús házi vízellátás, illetve az öntözés, hiszen vizet tárolnak és pufferálnak, és minden esetben szivattyúval és szivattyúvezérléssel vannak kapcsolatban. Természetesen a hidrofor tartályok felhasználási köre ennél szélesebb, mivel fűtésre és szolártechnológiához is használják őket. A hidrofor tartályok lehetnek membránosak, vagy membrán nélküliek – az IBO Italy hidrofor tartályai fix és tartós gumimembrános kialakításúak.

Az IBO Italy hidrofor tartályai fekvő kivitelűek, 24, 50 és 100 literes űrtartalommal, így a házi vízellátáshoz tökéletesek. Kialakításuknak köszönhetően igen tartósak, hiszen műanyag lábakon állnak, aminek köszönhetően az aljuk védve van a korróziótól és a káros rezgésektől, de emellett többrétegű festésük is kiválóan óvja őket a károsodástól. Az IBO Italy hidrofor tartályai többek között emiatt is gondozásmentesek, illetve öt év garanciával vásárolhatóak meg.
Az IBO Italy hidrofor tartályai egyrészt csökkentik a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomásütést, ami a szivattyú elindulásakor jön létre, másrészt átmeneti tároló szerepet töltenek be, harmadrészt pedig biztosítják az egyenletes víznyomást. A működésük egyszerű: a víz a rendszerből a tartályba kerül, amikor a szivattyú üzemel, és a levegő ekkor összenyomódik. A megnyitott csapon keresztül a víz kifolyik, a nyomását pedig a tartályban összenyomott levegő biztosítja. Amint a rendszerben lévő víz nyomása a nyomáskapcsolón beállított érték alá esik, a kapcsoló bekapcsolja a szivattyút. Hidrofor tartály beiktatása nélkül egy pohár víz kiengedése esetén is elindulna a szivattyú, tartállyal viszont ez kizárólag a tartály hasznos térfogatának függvénye.

Lényeges hidrofor tartályok vásárlása esetén a vízszükséglet meghatározása, hiszen az ilyen tartályok hozzávetőlegesen az űrtartalmuk egyharmadában tárolnak vizet, a többit az összenyomott levegő tölti ki. Egy 100 literes IBO Italy hidrofor tartály tehát nagyjából 30-35 liter vizet tárol.

Amennyiben házi vízmű kiépítését tervezi, ne feledkezzen meg az IBO Italy hidrofor tartályról sem! Tekintse meg kínálatunkat, és rendeljen egyszerűen néhány kattintással, az otthonából! Ha kérdése lenne, tegye fel nekünk megadott elérhetőségeinken!